Ford is woest omwille van verkoop van deze GT (foto’s)

3.395

Wel een buitenkans voor wie een GT wilde maar naast de boot viel.

De Ford GT is een heel erg exclusieve auto. Er wordt slechts een beperkt aantal exemplaren geproduceerd. Bovendien is Ford ook nog eens zeer kieskeurig wie er eentje mag kopen.

Bij de kopers van zo’n zeldzame supercars zitten ook heerschappen die dit doen, louter uit winstbejag: een exemplaar kopen om nadien weer te verpatsen voor een flink hogere prijs.

Ford wilde voorkomen dat dit met de GT ook zou gebeuren en nam daarom een clausule op in het verkoopcontract. Daarin staat omschreven dat de eigenaar de auto minstens twee jaar lang zelf moet bijhouden.

Toch wordt er nu een Ford GT geveild bij Mecum, in Indianapolis. Een zilvergrijs exemplaar uit 2017, met serienummer 48 van de 250. Ford heeft inmiddels al laten weten hier niet mee gediend te zijn en het zaakje te zullen onderzoeken. De auto is nog nagelnieuw: op de teller staan slechts 7 mijlen of zo’n elf kilometers.

Centraal achterin ligt een 3,5-liter grote V6 gemonteerd, die 656pk produceert. De sprint van nul naar honderd neemt nauwelijks drie tellen in beslag en de topsnelheid ligt op 347 km/u.

Het verhaal zal dus nog een staartje krijgen voor de verkoper, maar anderzijds is het wel een buitenkans voor wie een GT wilde, maar er geen mocht kopen van Ford.

1

Picture 1 of 24

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur