Ford komt opnieuw met een sportieve Puma (foto’s)

1.861

Tot zover het goede nieuws.

In 1997 kwam Ford met een leuk autootje op de markt. De Ford Puma was een sportief gelijnde coupé die op het onderstel van de Ford Fiesta 4 gebouwd was. Onder de kap woonden minstens 90 en hoogstens 125 paarden, wat ‘m in zijn tijdsgeest een vlot autootje maakte.

In 2002 stopte Ford weer met de productie van de Puma, een opvolger kwam er niet.

Toen we gisterenavond te horen kregen dat Ford met een ‘sportieve’ auto komt die wederom de naam ‘Puma’ zal dragen, maakte ons hart een sprongetje van blijdschap. We vinden dat er tegenwoordig teveel SUV’s en te weinig coupé’s rondrijden.

Maar… blijken die rekels van Ford het toch wel over een ‘sportieve’ SUV te hebben zeker! Jawel, dames en heren, bij Ford vinden ze dat ze nog niet genoeg SUV’s in hun gamma hebben. De gloednieuwe Puma zal ergens tussen de Ecosport en de Kuga worden geplaatst.

Wat Ford nog vrijgeeft? Dat de Puma in zijn klasse een grote kofferruimte heeft. 456 liter namelijk. En dat de wagen beschikbaar zal zijn met de nieuwe Ecoboost hybride aandrijving, met een vermogen tot maar liefst (!) 155pk.

Wij wachten nog steeds tot Ford de Capri opnieuw tot leven wekt. Of nee, laat maar. Dan komen ze misschien met een concurrent voor pakweg de BMW X5 op de proppen.

1. De oer-Puma

Picture 1 of 3

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur