Gaat deze socialist weldra 5.000 euro per dag eisen van ‘t koningshuis?

1.450

Hannes Anaf: onthou die naam vooraleer je ‘m weer vergeet.

Zondag is het weer zover, dan moeten we naar de stembus trekken. In dat verkiezingskader mocht Hannes Anaf, een sp.a-kandidaat uit Turnhout, in GVA zijn zegje doen.

In dat interview vertelt hij onder andere hoe hij aan die eigenaardige naam komt. Zijn betovergrootvader kreeg die naam niet van bij zijn geboorte: hij was te vondeling gelegd in Gent. En omdat zijn naam met een ‘a’ moést beginnen, hebben ze hem Anaf genoemd. “Mijn moeke zei soms: ze moesten er v-Anaf”, klinkt het.

Wie betovergrootvaders biologische vader was? Alleen god die het weet. Als die al bestaat natuurlijk. Maar Hannes Anaf heeft wel zo zijn vermoedens. “Er bestaat een foto van mijn grootvader waarop hij als twee druppels water op koning Boudewijn lijkt.”

Tja, en van de Belgische koningen weten we natuurlijk al dat die hun zaadjes kwistig in het rond schoten. Als we gaan tellen en de theorie volgen, dan zou Albert I de vander van Hannes Anafs betovergrootvader zijn. Dat zou wel eens kunnen: Albert I stierf na een val van de rotsen in Marches-Les-Dames, nadat hij vermoedelijk een duwtje kreeg van de jaloerse echtgenoot van een vrouw wiens kelder hij geregeld witte.

Volgens Hannes zien heel wat mensen overeenkomsten tussen hem en… koning Filip. Nu je het zegt: ze hebben dezelfde, euh, intelligente blik, toch? Als Hannes nu maar niet op het idee komt om Delphine-gewijs 5.000 euro per dag van het koningshuis te eisen.

Enfin, zoek zelf de zeven verschillen:

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur