Gamer zonder ledematen is expert in Counter-Strike (video)

222

De 28-jarige Amerikaan Michael Olson werd geboren zonder armen en benen, maar het feit dat zijn nickname in de gaming-community ‘Handi The Gamer ‘ is, vertelt al veel over zijn karakter.

Ondanks zijn handicap verdient hij zeer goed zijn brood door dagelijks maar liefst twaalf uur te gamen. Zo wint hij al sinds 2001 het ene Counter-Strike tornooi na het andere. Waar de meeste Counter-Strike-spelers beide handen en tien vingers nodig hebben om constant op hun hoede te zijn in het spel, moest Olson zeer creatief uit de hoek komen om een geducht tegenstander te zijn.

Zo heeft hij de toetsencombinatie op zijn keyboard moeten laten aanpassen en een speciale Logitech G3 muis laten maken die sneller reageert op aanrakingen dan andere muizen. Hij is zelfs tijdens het spel af en toe verplicht de spatiebalk een ‘hoofdstoot’ geven. “Wanneer ik een game speel, zorg ik ervoor dat de onderste pijltjestoets uitgeschakeld is. Dan kan ik mijn arm daarop laten rusten en zo de andere knoppen indrukken.”, aldus Olson.

Zijn geweldige resultaten, openheid en nederigheid heeft hem al duizenden fans opgeleverd. Door zijn speelsessies te streamen verdient hij geld via donaties, abonnementen en reclame-inkomsten.

“Als je iets wilt bereiken, moet je er altijd in blijven geloven om het werkelijkheid te laten worden.” , voegt hij er nog aan toe. Amen to that!

 

REACTIES