Gezichtsherkenning iPhone X werkt opvallend minder goed in China

627

De nieuwe iPhone X werkt met gezichtsherkenning en dat is bijzonder handig. Behalve in China dan…

Een man uit China kocht voor zijn wederhelft onlangs een prijzige iPhone X. Het toestel is uitgerust met gezichtsherkenning: enkel wanneer de software het gelaat van de eigenaar herkent, zal-ie ontgrendelen. Toch wist ook de zoon des huizes het toestel aan de praat te krijgen door zijn snoet te presenteren.

Vader Lui – uitgesproken als Lu-i, niet als die tamme kabouter uit het Plop-dorp – nam contact op met de klantendienst van Apple. Daar kreeg hij als antwoord: “Moeder en zoon zullen te hard op elkaar lijken, een andere verklaring is daar niet voor.”

In een vlaag van Chinese colère uitte Lui zijn ongenoegen op de sociale media. Al snel kreeg hij repliek van landgenoten die al tot dezelfde bevinding gekomen waren. Van twee collega’s die elkanders iPhone X kunnen ontgrendelen bijvoorbeeld, terwijl ze niet echt op elkaar lijken.

Bij Apple laten ze nu weten dat ze het probleem verder zullen onderzoeken. Maar anderzijds geven ze niet toe dat de gezichtsherkenning nog niet op helemaal op punt staat: “Er is een kans van één op een miljoen dat er iemand anders uw iPhone X kan ontgrendelen. Maar in een land als China, waar miljarden mensen wonen, heeft u natuurlijk meer kans die miljoenste persoon tegen te komen.”

Inmiddels zijn de commentaren op de social media niet mild natuurlijk. “Racistische iPhone X denkt dat alle Aziaten er hetzelfde uitzien”. Of: “Waarschijnlijk hebben ze het systeem enkel getest op blanke mensen.”

1

Picture 1 of 7

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur