Gezocht: Europeanen die kinderen willen maken! (video)

543

Onderstaande kaart van de vruchtbaarheidscijfers laat duidelijk zien dat Europa meer kinderen nodig heeft. Anders zullen de Europeanen opgeraken. U weet dus wat u te doen staat deze avond!

Vrouwen krijgen steeds minder kinderen in Europa. In een aantal Europese landen zijn de cijfers zeer alarmerend. Wat is het probleem? Het lage vruchtbaarheidscijfer heeft verschillende gevolgen voor u en mij. Het eerste waar men voor vreest zijn de pensioenen en de zorgkosten. Iemand moet deze betalen. Maar als er simpelweg niet genoeg jonge werkende mensen zijn, hebben we wel degelijk een probleem.

Het vruchtbaarheidscijfer op de kaart geeft aan hoeveel kinderen de gemiddelde Europese vrouw in haar leven krijgt. In de westerse wereld heeft elke vrouw ongeveer 2,1 kinderen nodig willen we de bevolking op peil houden, wetende dat er ook mensen overlijden. Concreet wil dit zeggen dat negentig procent van de vrouwen twee kinderen moet krijgen en tien procent zelfs drie kinderen. Als we dan even naar de kaart kijken ziet het er niet goed uit. Vooral in Zuid-Europa zijn ze niet goed bezig. Maar ook hier begint de vergrijzing dramatische vormen aan te nemen.

In Denemarken startte men enkele jaren geleden al onderstaande reclamecampagne op om het geboortecijfer op te krikken. Onder het filmpje kan u de map terug vinden.

De volgende keer dat u in de supermarkt een moeder of vader met enkele bezeten en hysterisch schreeuwerige kinderen tegenkomt, mag u hen best wel bedanken. (YP)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur