Hebben vrouwen echt een lager libido dan mannen?


581

“Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn.

”Volgens het bekende cliché zijn mannen die altijd heet en gereed zijn. Volgens datzelfde cliché hebben de vrouwen heel wat minder vaak zin in een vrijpartij. Maar hebben mannen écht een hoger libido dan vrouwen?

Nu denk je waarschijnlijk dat het verschil tussen de intieme behoeftes van mannen en vrouwen puur biologisch is. De jagende man en de verzorgende vrouw. Maar uit een grootschalig onderzoek blijkt dat er maar weinig verschil is.

Men onderzocht zestien verschillende seksuele gedragingen en de manier waarop mannen en vrouwen hier mee om gaan. Uiteindelijk bleken er maar drie gedragingen waarin vrouwen zich anders in gedragen dan de mannen. Het gaat dan over zelfbevrediging, onenightstands en naar natuurfilmpjes voor volwassenen kijken. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat mannen en vrouwen helemaal niet zo verschillend zijn op het gebied van lusten en prikkelingen. Het stereotiep van de vrouw met minder appetijt dan de man is dus niet waar..

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto kwamen ook al achter een gelijkaardige conclusie. Na een uitgebreide bevraging over hoeveel keer men denkt dat de partner van jetje wil geven bleek dat de mannen hun vrouwen totaal verkeerd inschatten. De mannen dachten namelijk dat hun partner maar één tot twee keer per week goesting heeft. De vrouwen gaven net aan dat ze dit eigenlijk veel te weinig vonden. Tijd om thuis eens even te checken hoeveel keer we echt van bil willen gaan.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur