Hennessey Performance maakt een bloedmooie, supersnelle Mustang (foto’s)

1.359

Bovendien is het de 10.0000ste auto die door Hennessey onderhanden genomen wordt.

De Texaan John Hennessey startte in 1991 Hennessey Performance Engineering. In zijn werkplaats werden sportwagens van Porsche, Lotus en McLaren vertimmerd en nog sneller gemaakt dan ze al waren. De bekendste auto’s zijn de Hennessey Venom 650R, de Venom GT en de Venom F5.

Voor hun feestnummer – de tienduizendste auto – gingen ze helemaal los op een Ford Mustang. De V8 uiteraard, niet de EcoBoost-vierpitter. Op het vijf liter grote blok werden andere injectoren en brandstofpomp geplaatst, een gloednieuwe luchtinlaat en een uitlaatsysteem dat voor een betere flow moet zorgen. Verder kreeg het blok een watergekoelde intercooler en een supercharger met maar liefst drie liter inhoud.

Het resultaat? 820Pk en 905Nm aan trekkracht. Er zullen in totaal negentien exemplaren gebouwd worden. Klanten hebben de keuze tussen een handgeschakelde zesbak of een automaat met maar liefst tien verzetten.

Cosmetisch kreeg de auto eveneens enkele aanpassingen en uiteraard werd de remmerij aangepast aan al dat geweld.

Van 0 naar 96 km/u – want getest 0 – 60 mijl per uur – gaat-ie in 3,3 seconden, de topsnelheid zou net voorbij de 320 km/u moeten liggen.

Zoals het exclusief materiaal betaamt, wordt ieder exemplaar genummerd én je krijgt er zelfs nog een persoonlijke brief van John Hennessey himself bij.

1

Picture 1 of 11

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur