Hennessey VelociRaptor: voor wie per se de dikste pick-up wil (foto’s)

1.783

Dodge RAM, Chevrolet Silverado: er zijn redelijk dikke pick-ups op de markt. Maar voor wie dat toch te gewoontjes vindt, is er nu dit monster.

John Hennessey richtte in 1991 Hennessey Performance Engineering op: een tuningbedrijf dat zich vooral bezighoudt met sportwagens van Ferrari, Porsche, Lotus, McLaren en andere auto’s van dat kaliber. We kennen ze ook van bloedsnelle wagens als de Hennessey Venom 650R, Venom GT en Venom F5.

Maar nu hebben ze wel heel zot gedaan met een Ford Raptor. Eerst en vooral werd de laadbak verlengd, zodat er een extra achteras onder zou passen. Dat komt natuurlijk ook ineens de laadruimte ten goede: de bak is nu maar liefst twee en een halve meter lang.

Dat maakt de Velociraptor natuurlijk niet alleen een stuk langer, maar ook een pak zwaarder. Een beetje meer power was dus eveneens welkom. De 3,5-liter grote V6 kreeg verse turbo’s, een knoert van een intercooler en gloednieuwe software. Daarmee produceert hij nu 608pk en 843Nm aan trekkracht. Rechtdoor gaat het ook snel: de sprint van 0 naar 96 km/u – want afgeleid van 60 mijl per uur – neemt een luttele vijf seconden in beslag.

Erg wendbaar is deze Hennessey VelociRaptor niet. En een parkeerplaats vinden voor de ruim 6,6 meter lange pick-up is al helemaal geen sinecure. Maar hey, iedereen heeft u wel zien aankomen. De prijs? 290.000 euro. Zonder belastingen.

1

Picture 1 of 4

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur