Het duurste huis in Silicon Valley staat te koop (foto’s)

1.015

Heeft u er ooit van gedroomd om een stulpje te hebben in het hart van de Amerikaanse techindustrie? Wel, er staat momenteel een pracht van een villa te koop in Silicon Valley.

Laat ons beginnen met het slechte nieuws: de woonst – genaamd Canardia – kost veertig miljoen euro. Dat is een behoorlijk onbetaalbare som geld. Maar het goede nieuws is dat u er een prachthuis van 585 vierkante meter voor terugkrijgt op een perceel van – hou u vast – 28.328 vierkante meter. Oh ja, en het meer dat er aan grenst is ook van u. Alleen van u.

Het landgoed werd in 1915 gebouwd en heeft verschillende rijke eigenaars gekend van dezelfde familie, onder wie wijlen Adelaide Kirkbride. Die familie is ondertussen uitgestorven en de bank verkocht het domein tijdens de bankencrisis in 2008 voor het veel te lage bedrag van vijf miljoen euro.

Het huis ligt op een boogscheut van de hoofdgebouwen van Facebook en Google, beschikt over vijf bedden, zeven baden, een binnen- en buitenkeuken, een zwembad en paardenstallen die veertien paarden kunnen herbergen. Maar een beeld zegt maar dan duizend woorden…

2

Picture 2 of 23

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur