Het Feitenfestival: week 6

2.226

Tien dingen die u eigenlijk niet hoeft te weten. Maar die van u wel een interessante mens maken!

U kunt het zo gek niet bedenken over er bestaat wel een wereldrecord van. Neem nu de discipline ‘masturberen totdat er een orgasme optreedt’. De wereldrecordhoudster deed er zes uur en dertig minuten over om tot haar ongetwijfeld spetterend hoogtepunt te komen.

De mannelijke recordhouder wist het zelfs nog wat langer te (t)rekken. Acht uur en dertig minuten namelijk.

Ook walvissen doen het. Nogal wiedes, want anders zouden er geen walvisjes geboren worden. Het mannetje ejaculeert dan telkens een litertje of twintig sperma.

Bij ons is het orgasme na enkele seconden al voorbij, maar bij een mannelijk varken blijft het hoogtepunt soms wel een half uur aanhouden. Hierbij produceert de beer dan zo’n halve liter zaad.

Een loopse fret die niet gedekt wordt, loopt een reëel risico op een beenmergdepressie. Wat dan weer dodelijk kan zijn voor het beest.

Zo’n vaart loopt het bij kangoeroes niet. Een jaar niet gepaard is geen ramp. Maar de vrouwtjes hebben wel drie vagina’s.

Zij zijn echter niet de enige beesten met een bizar aantal lichaamsonderdelen. Octopussen hebben namelijk drie harten.

Een vlinder, nog zo’n eigenaardig beest. Een enorme roltong. En toch zitten de smaakpapillen in de poten.

Ook een giraf heeft een knoert van een tong. Een centimeter of vijfenveertig om precies te zijn. Lang genoeg om hun eigen oren geregeld mee uit te likken.

Otters houden elkanders pootje vast als ze gaan slapen. Dit doen ze opdat ze elkaar niet zouden kwijtraken terwijl ze liggen te pitten in het water.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur