Het grote Temptation-borstendebat (video)

596

‘t Was eerder deze week nogal een (borsten)spel, hier in ons Vlaanderen.

“Is borstvoeding in het openbaar illegaal in België?” foeterde een moeder op Facebook. De aanleiding? Naar eigen zeggen werd ze uit het Sportoase-zwembad van Leuven geknikkerd, omdat ze borstvoeding gaf in het openbaar.

Half Vlaanderen kroop achter zijn – of haar – toetsenbord voor een gevleugelde commentaar. Dat die vrouw verdorie gelijk heeft, dat ze haar hongerige uk te eten geeft. Dat er niet zo preuts moet gedaan worden over het geven van borstvoeding in het openbaar. Dat het hufters zijn, die redders van Sportoase. Enzovoort.

Volgens Sportoase zélf zat het verhaal ietwat anders in elkaar. De vrouw was letterlijk ìn het zwembad – in het water dus – haar baby aan het voeden. De redder van dienst had haar vriendelijk verzocht dat elders – in één van de ligstoelen naast het zwembad bijvoorbeeld – te doen. Na een korte maar hevige discussie zou de vrouw het piswoest zelf zijn afgetrapt.

Naast Temptation-Island is er ook Dabatation-Island, waarin de Temptation-dames en heren het debat aangaan over actuele zaken. Dit keer: het borstvoedingsincident.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur