Het verhaal van een Russische schooljongen die opeens een meme-beroemdheid werd

1.001

Memes. Je komt er elke dag wel tegen op social media. Soms zijn ze hilarisch, soms kunnen ze je de das omdoen. Vraag dat maar aan de jongens van Schild en vrienden.

Maar weinig mensen die stilstaan achter de verhalen van deze grappige foto’s. Gelukkig lopen er op de P-redactie nog mensen rond met wat tijd teveel. Zo wisten we je al meer achtergrondinformatie te verschaffen bij de Dimitri Finds Out-meme, de Girls gone derp-meme en talloze andere meme-beroemdheden.

Dan doen we nu ook voor de Swamped At Work-meme, wat vrij vertaald betekent: ‘ik verzuip in het werk’. Dit is een foto van een jongen aan een bureau, half weggezakt in het moeras. De ijzige blik van het kereltje leverde genoeg trollen inspiratie op om van de foto een bekende meme te maken.

Het begon allemaal toen op de Russische sociaalnetwerksite Vkontakte een oproep werd gedaan om een zo hilarisch mogelijke foto te maken. De grappigste inzending zou een reis winnen naar Kyrgyzstan. Deze moedige 16-jarige Rus trok behalve zijn stoute schoenen ook zijn vaders duurste maatpak aan en trok naar het plaatselijk moeras. Daar dumpte hij zijn oude bureau en wat andere attributen. De rest is geschiedenis.

De meme staat op Slavische social media beter bekend als ‘big biznis’ en wordt meestal gebruikt als een vorm van repliek, wanneer iemand vraagt hoe de zaken gaan.

Op naar de volgende meme!

1

Picture 1 of 3

REACTIES