Hier is de echte foto van Antwerpse, gewapende kopschopper

5.438

Gebruikte de krant toch wel per abuis de verkeerde zeker.

Het was gisteren overal in het nieuws. Ayo A. had in premetrostation Astrid een smartphone gestolen en wilde ook graag de portefeuille van zijn slachtoffer. Die was niet bereid om ‘m zomaar af te geven en Ayo A. trakteerde de man op enkele loeiharde schoppen tegen zijn hoofd.

Omdat de beelden ervan op de social media verspreid werden, konden Ayo A. en zijn kompaan gisteren nog opgepakt worden.

De zeventienjarige Antwerpenaar van Afrikaanse komaf blijkt al een stafblad van hier tot in Tokio en weer terug te hebben. Volgens gerechtspsychiater Hans Hellebuyck vertoeft de jongeman best zo lang mogelijk achter tralies: “Uit alles blijkt een totaal gebrek aan empathie en dat zal over tien jaar niet veranderd zijn”, aldus de man in HLN. “Zo’n jongen is niet meer te redden en moet je zo lang mogelijk uit de maatschappij halen.”

De jongeman poseerde eerder al met een vuurwapen. De krant plaatste er een plaatje bij met een jongeman met een wapen, gelegen op een Vlaamse Leeuw-vlag – wat misschien het beeld doet oproepen dat Ayo A. een Vlaming in hart en nieren is.

Alleen: die foto is helemaal niet van Ayo A., maar van Vlaams Belang-kandidaat Koen Staes met zijn airsoft-wapens. Het beeld komt uit de Pano-reportage ‘Schild en Vrienden’. Voor de volledigheid hebben we ook nog de echte foto van Ayo A. met zijn schietgeweer opgesnord. Omdat dat nu eenmaal zo hoort, hebben we ‘m maar voorzien van een ‘zwart balkje’.

1

Picture 1 of 2

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur