Hoeveel kost de Chevrolet Camaro van ‘Timtation’ Tim Wauters nu eigenlijk?

1.217

Tim ‘Timtation’ Wauters heeft een nieuwe auto gekocht, en verschillende media speculeren over de prijs. Maar hoe ver zitten ze er nu eigenlijk naast?

Tim Wauters deed eerder deze week een opmerkelijke post op zijn Facebook. “Wanneer je voor jezelf een nieuwjaarsgeschenkje koopt. Welcome Camaro SS.”

Hij kreeg commentaren als ‘De zaken gaan precies goed’ en ‘Amai, ik ga ook meedoen aan Temptation Island’.

Een krant wist zelfs te achterhalen wat het prijskaartje was van de Camaro: ‘Zo’n 23.000 euro voor het instapmodel’. Andere media namen diezelfde prijs over.

Waarschijnlijk zijn er ook mensen die zich afvragen hoeveel Camaro je nu eigenlijk koopt voor 23.000 euro, of waar die prijs vandaan komt.

Wel, in de Verenigde Staten kost de instapper van de Chevrolet Camaro – één met een vierpitter in de neus – 26.695 dollar. Omgerekend is dat 23.300 euro. Maar… in de US of A zijn auto’s een pak goedkoper dan in onze contreien.

Daarbij komt nog dat Tim een Camaro SS verwelkomt. Een SS is niet de instapper, maar wel de Camaro met een 6,2-liter grote V8 in het vooronder. En die kost in ons land minstens 50.252 euro. Da’s nog steeds niet overdreven voor een auto met 453pk, maar toch iets meer dan het dubbele van 23.000 euro.

Niet dat wij Tim zijn rekening maken. Wij wensen hem vooral veel plezier met zijn nieuwe musclecar.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur