Honda gaat deze knotsgekke EV in productie nemen (foto’s)

5.095

In 2017 was het nog een concept, dit jaar zou hij bij de dealer moeten staan.

Honda kwam in 2017 met een schattig conceptautootje op de proppen: de Electric Vision. Honda wilde hiermee vooral laten zien dat het ook druk bezig was met de ontwikkeling van elektrische voertuigen, maar het publiek werd er helemaal wild van. Die Electric Vision deed namelijk sterk denken aan de allereerste Honda Civic, die toen nog een klein stadsautootje was ter grootte van een Mini. Een Mini van toen, geen BMW-Maxi-Mini van tegenwoordig.

Maar… Honda liet nu weten dat het aan een productievoertuig ervan bezig is, die de naam Urban EV zal krijgen. Uiteraard zal die concept wel iets afwijken van de eerder getoonde concept.

Honda heeft overigens grote plannen voor de nabije toekomst. Het is de bedoeling dat tweederde van alle verkochte Honda’s in het Europa van 2015, een elektrische auto of een hybride is.

Dat gaan ze natuurlijk niet redden met enkel de Urban EV. Die heeft een schaalbaar chassis, zodat het eenvoudig is er tal van andere modellen op te monteren. Er zou zelfs sprake zijn van een elektrische supercar met retro-design.

De eerste foto onderaan is er één van de Urban EV, de overige zijn van de Electric Vision die in 2017 werd voorgesteld. En helemaal achteraan hebben we er ook nog enkele van de oer-Civic bijgestoken.

1

Picture 1 of 8

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur