Iconische Harley-Davidson uit Terminator 2 staat te koop

337

Terminator 2: Judgment Day blijft 28 jaar na de releasedatum nog steeds een van de beste actiefilms aller tijden.

De film bevat alle ingrediënten voor een goede SF-film: baanbrekende special effects en slimme verhaalvondsten. En actie, heel veel actie. De eerste Terminator was nog low budget, maar met Terminator 2 kon Cameron alle remmen losgooien en dit zowel met computereffecten als voor spectaculaire achtervolgingen.

 ‘I need your clothes, your boots and your motorcycle’, aldus Schwarzenegger in een rol die hem op het lijf was geschreven. Een paar scènes later was er de spannende achtervolgingsscène door de Los Angeles River waardoor de motor een instant-klassieker werd. De motor die werd gebruikt tijdens de opnames was een  Harley-Davidson Fat Boy uit 1991.

Deze tweewieler staat nu online te koop voor 200.000 dollar op icollector.com. Inclusief krasjes en kleine andere beschadigingen, maar dat maakt het geheel wel tot een bijzonder item.  Of de Harley nog loopt, is niet duidelijk. Daar doet het veilinghuis namelijk geen uitspraken over. Maar dat zou een echte Terminator-fan niet mogen tegenhouden. 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur