“Ik sta versteld van de batterijduur van de iPhone X”

57

Hét grote pijnpunt van de iPhone lijkt nu opgelost te zijn.

iPhone-eigenaars weten uit ondervinding maar al te goed dat hun smartphone de dag niet of nauwelijks doorkomt als het aankomt op batterijduur. Volgens Business Insider-journalist Dave Smith is dat probleem verleden tijd. Hij heeft ondertussen een maand lang een iPhone X en wat hem het meest is opgevallen, is dat zijn iPhone op het einde van de dag nog 60% aan batterij over heeft.

“Ik ontving mijn iPhone X op 10 november. Elke dag gebruik ik het toestel heel intensief. Ik laat mijn scherm voortdurend op volle helderheid staan, open de hele dag door verschillende apps, surf op het internet, zit voortdurend op Twitter, kijk filmpjes, en bel aan de lopende band. Op het einde van de dag heb ik nog 55 à 60% batterij over. Het toestel is een werkpaard, maar het OLED-scherm bezuinigt op de batterij en de intelligente A11-chip weet wanneer het energie moet besparen. Daardoor is de batterijduur helemaal geen probleem meer”, klinkt het op businessinsider.com.

Smith voegt eraan toe dat de iPhone 8 naar het schijnt nog beter scoort op het vlak van batterijduur. Interessant dus voor iPhone-fans die geen 1.159 euro overhebben voor de iPhone X.

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur