In deze Europese landen kunnen mensen geen eigen huis kopen

497

Belgen zijn geboren met een baksteen in hun maag, maar kunnen ze die baksteen nog steeds betalen? Niet alleen in België swingen de vastgoedprijzen de pan uit , in veel Europese landen is het voor jongeren steeds moeilijker om een eigen huis te kopen. ING deed een internationaal onderzoek om zo te weten te komen hoe jongeren denken over een eigen huis. Niet erg positief, zo blijkt.

De woningprijzen blijven maar stijgen dat is vooral een groot probleem voor jongeren. In Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland verwacht zo’n veertig procent van de jonge mensen nooit voldoende geld te hebben om een eigen huis te kunnen kopen. In Europa ligt het gemiddelde van de mensen die niet in staat te zijn om een eerste huis aan te schaffen op 35 procent. Over het algemeen verwachten Europeanen op hun 34ste hun eerste huis te kunnen kopen. 

In België denkt zo’n 39 procent van de ondervraagden dat ze nooit een huis zullen kunnen aanschaffen. De baksteen zal op hun maag moeten blijven liggen. Uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie blijkt dat een woonhuis  gemiddeld 220.920 euro kost in België. Voor een appartement betaal je gemiddeld iets meer: zo’n 225.171 euro.

Hieronder kan je het volledige lijstje van het ING-onderzoek vinden.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur