Is het goedkoper om de iPhone X in New York aan te schaffen?

1.069

Apple stelde dinsdag zijn nieuwste paradepaardje voor: de iPhone X. Het toestel maakte veel indruk, het prijskaartje evenzeer.

Blijkt nu dat het toestel in de Verenigde Staten 999 dollar kost en bij ons zo’n 1.159 euro. Kunt u dan niet beter even snel op het vliegtuig richting New York springen?

Tegen een wisselkoers van 1,1974 dollar per euro kost de iPhone X omgerekend zo’n 834,31 euro bij onze Amerikaanse vrienden. Daar komt nog wel een stuk ‘sales tax’ bij. In de staat New York bedraagt deze 8,875 procent. Met deze taks er bij kost je toestel 1.088 dollar, ofwel 909 euro.

Als u een retourticket richting New York voor minder dan 250 euro kunt aanschaffen, dan kunt u enkele euro’s uitsparen. Vergeet ook niet dat u de aankoop van uw toestel normaal gezien moet aangeven en daar vervolgens bij ons nog eens belastingen op moet betalen.

Naar New York vliegen om uw iPhone X goedkoper aan te schaffen gaat dus niet echt lukken. Maar als u even een paar uurtjes wil gaan feesten in New York, dan wordt het al een interessanter verhaal.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur