Jeep Gladiator: de stoerste in de wereld der pick-ups (foto’s)

1.392

Wie wil er deze stoere jongen wel?

Stoere jongens…  het waren zij die de SUV in ons straatbeeld brachten en die in aanvankelijk werden uitgescholden voor arrogante, egoïstische zakken met een klein pietje. Het kan verkeren natuurlijk, want zowat iedereen wil tegenwoordig een SUV. Daar sta je dan als arrogant, egoïstisch kereltje met een kleintje. Het wordt dus dringend tijd om een alternatief te hebben en dat is er: pick-ups.  Zo is een Toyota, Dogde of Chevy tegenwoordig geen uitzondering meer in het verkeer. Wie misten we nog? Juist: Jeep. 

Waar anders dan in de natie der pick-ups, Amerika werd de Jeep Gladiator voorgesteld. Met zijn  3.6 liter Pentastar V6 benzinemotor met 285pk of een ruige diesel met 260pk niet meteen de zuinigste kerel van de klas, maar daar trekken de stoere jongens die dit kopen zich niet teveel van aan.  Of je hiermee door onze regering niet uitgekleed zal worden, kunnen we helaas niet beloven. En anders is er natuurlijk nog het gele hesje, dat tot de standaarduitrusting van de Gladiator hoort.

Als basis voor dit monster dient de nieuwe Wrangler. Dat maakt dat deze Gladiator ongetwijfeld de meest terreinvaardige middelgrote pick-up ooit wordt. De wielbasis is vijftig centimeter langer dan de vijfdeursversie van de Wrangler. Dit vertaalt zich in veel zitruimte en uiteraard onontbeerlijk voor een pick-up: de een grote laadruimte.

We bekeken even snel de technische fiche en het uitgebreid optiepakket en we stellen vast dat dit een waardige Jeep zal zijn, met een ruig karakter en aan boord de meest technisch vernuftige en comfortabele snufjes. Maar Jeep zou Jeep niet zijn als je hem niet volledig kan uitkleden. Ramen en/of deuren eruit en waden door riviertjes tot tachtig centimeter? Geen probleem. 

Wij kunnen niet wachten tot 2020, wanneer deze stoere jongen in de showroom staat. Wij staan nu al te popelen voor een eerste testrit.

Glad1

Picture 1 of 7

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur