Kent u deze kettingrokende peuter nog? Wel, die ziet er nu zo uit. (foto’s)

804

Goed bezig, Aldi!

Aldi – what’s in a name – Rizal werd in 2010 beroemd en berucht over de hele wereld door een reportage waarin hij als 2-jarige peuter veertig sigaretten per dag rookte. Ondertussen is het Indonesische jongetje volledig afgekickt van zijn nicotineverslaving en wordt hij op school zelfs als held aanzien.

Na de reportage hielp de Indonesische overheid hem van het roken af, maar dat ging niet van een leien dakje, want de toen 2-jarige Aldi werd gek als hij niet kon roken. Uiteindelijk lukte dat wel, maar toen begon hij als een bezetene eten naar binnen te spelen. “Als hij geen extra eten kreeg, bonkte hij zijn hoofd tegen de muur”, getuigt zijn moeder.

Toen hij vijf jaar jong was, woog hij 24 kilogram, zes kilo meer dan het aanbevolen gewicht voor zijn leeftijd en grootte. Zijn ouders namen hem mee naar een voedingsdeskundige die hem op een strikt dieet zette.

Ondertussen heeft Aldi zijn gewicht onder controle en steekt hij al zijn energie in school, waar hij tot de slimsten van de klas behoort. Go Aldi! (KDN)

De reportage waarin een tweejarige Aldi onafgebroken aan een sigaret lurkt:

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur