Kerel met iets té veel lef op het nippertje gered tijdens ‘Britain’s Got Talent’ (video)

1.372

Gelukkig waren de hulpdiensten in de buurt, of het zou meteen zijn laatste adem geweest zijn.

Simon Cowell bedacht in 2007 een uniek concept: een soort van talentenjacht, maar dan voor werkelijk iedereen. Of u nu een kleuter of een hoogbejaarde bent, een komiek of een zanger: u mag uw kunstjes komen tonen.

De juryleden hebben in de loop der jaren al heel wat talent zien passeren. Sommige mensen worden na hun deelname aan Britain’s Got Talent zelfs wereldberoemd: denk maar aan de Schotse zangeres Susan Boyle.

Aan het feit dat er al zoveel groots talent passeerde, kleeft ook een nadeel voor de huidige deelnemers. Zij moeten namelijk steeds straffer uit de hoek komen willen zij nog opvallen.

Zo deed Matt Johnson een bloedstollende ontsnappingsact. Hij kreeg een metalen harnas om zich heen en een waterdichte doos over zijn hoofd: dingen die vakkundig werden vastgemaakt met hangsloten. Handboeien om, twee emmers water in de doos op zijn hoofd en klaar: Matt Johnson zou op spectaculaire wijze ontsnappen aan een zekere verdinkingsdood.

De handboeien krijgt hij vlotjes los, met het harnas heeft hij het al iets moeilijker – al kan dat natuurlijk ook opzettelijk zijn, om het allemaal een beetje spannender te maken.

Maar dan begint Johnson met zijn waterdoos helemaal te sukkelen en inmiddels staat hij daar al twee minuten zonder te ademen. Gelukkig stonden de hulpdiensten vlakbij: ze reikten hem een metalen staaf aan, waarmee hij het slot makkelijker kon forceren.

“Het was spannend om naar te kijken, maar we zijn vooral nog blij dat je nog leeft”, aldus de jury tegen de naar adem snakkende Matt Johnson. Al zou het volgens sommigen gewoon onderdeel van de show geweest zijn: wat denkt u?

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur