Klant zal nog iets langer op zijn gloednieuwe Koenigsegg moeten wachten

4.333

Een uniek exemplaar en dan rijdt de fabrikant ‘m zelf in de prak!

Een Koenigsegg Agera RS is al redelijk speciaal. Er worden van deze 1.150pk sterke supercar slechts 25 exemplaren gefabriceerd. De bestelling ervan gaat er net iets anders aan toe dan bij die van een modale auto.

Sta maar eens in de schoenen van de Amerikaan die deze Agera bestelde. Begin 2016 koos hij de specificaties van de wagen. In dit geval 200pk meer dan de ‘standaard’ Agera. Voorts zijn de mogelijke kleurencombinaties schier oneindig. Wenst u zwart carbon met hier en daar een vleugje goud? Geen probleem. Wanneer de samenstelling van de auto helemaal duidelijk is, wordt die opgenomen in de productieplanning. En uiteindelijk, volledig met de hand, in elkaar geschroefd.

Dan krijgt u een telefoontje vanuit Zweden. Uw nieuwe bolide staat te blinken, zet de champagne al maar koud. Maar… Koenigsegg zelf test nog wel eerst ieder exemplaar vooraleer die uiteindelijk aan de eigenaar wordt overhandigd. En daar ging het mis: de testpiloot van dienst verloor de controle over het stuur en belandde in een greppel van formaat.

Opnieuw een belletje. Zet de champagne maar terug in de kelder. Voor een jaartje of zo.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur