Komt er binnenkort een televisieserie van James Bond?

508

De rechten van James Bond waren tot voor kort in handen van Sony. Na de release van Spectre in 2015 verviel de deal tussen Sony en filmstudio MGM.  Een en ander leidt nu tot een mogelijke televisieserie.

Naar verluidt is er een stevige biedingsoorlog aan de gang. De franchise zou momenteel immers tussen de twee en vijf miljard dollar waard zijn.

Warner Bros. was tot voor kort de grootste kanshebber om Bond in te lijven. Maar de studio krijgt nu plots concurrentie uit onverwachte hoek. Zowel Apple als Amazon tonen interesse in de Britse spion.

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg onderhandelen voor Apple en werkten tot voor kort bij Sony. Daar waren ze verantwoordelijk voor veel populaire series zoals Breaking Bad.

Ze zijn er van overtuigd dat de franchise veel breder kan gaan dan alleen het maken van films. Ze willen rond het merk Bond een eigen universum creëren, zoals dat gebeurde met Star Wars en Marvel.

De huidige producers Barbara Broccoli en Michael G. Wilson blijven betrokken bij de nieuwe films. Maar een tv-serie over James Bond of een spin-off rond andere personages behoren ook tot de mogelijkheden, zo meldt The Hollywoord Reporter.

Op een volgend James Bond-avontuur met andermaal Daniel Craig in de hoofdrol is het nog wachten tot november 2019.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur