Koop eens een dikke Audi R8 met een straf verhaal (foto’s)

1.351

Hoeveel u er moet voor neertellen, dat hangt van de op een na hoogste bieder af.

Vorig jaar kreeg het autobedrijf Klok & Smit in het Nederlandse Hoogeveen zowat een heel politiekorps over de vloer. De arm der wet vermoedde dat de autoverkoper voor een gigantisch bedrag gefraudeerd had.

Op drie jaar tijd had het bedrijf voor zo’n veertig miljoen euro aan auto’s geëxporteerd. Het gros werd verkocht aan Libanezen die in Berlijn wonen én werd contant betaald. Hoogst verdacht volgens de speurders. Volgens hen werd er allicht crimineel geld witgewassen.

Tijdens hun inval vonden de agenten onder andere drie vuurwapens, enkele patronen, een stroomstootwapen, een gaspistool, een boksbeugel, enkele busjes pepperspray en een half miljoen euro aan cash. Ook al geen zaken die de gemiddelde garagehouder in huis heeft dus. Vijf mensen werden in de boeien geslagen.

Inmiddels zijn de gearresteerden alweer vrij en verkoopt Klok & Smit weer gewoon auto’s als voorheen – al weten we niet of ze nog in Berlijn verkocht worden. Maar iets van die fraude zal wel waar zijn: anders werden de toen in beslag genomen auto’s nu niet door Domeinen verkocht.

Het opvallendste exemplaar is misschien wel deze Audi R8, waar u misschien wel een koopje aan kunt doen. De kilometerstand van de bolide is onbekend: de sleutel die Domeinen er van heeft werkt niet meer dus kunnen ze dat niet zien. Bijgevolg kunt u ‘m ook niet horen draaien. Straffer nog. U kunt ‘m zelfs niet met de hand verplaatsen.

De auto beschikt namelijk over luchtvering. Maar toen hij opgehaald werd, stond die op de allerlaagste stand waardoor de wielen geklemd zitten in de wielkasten en dus niet meer bolt. Om ‘m een beetje naar boven te zetten heeft u uiteraard een sleutel nodig die wél werkt.

Tot slot is het misschien nog handig om weten dat in deze R8 een deel van de cash werd teruggevonden. 25.000 euro om precies te zijn. Een en ander op de foto’s – onder andere het ontbrekend stukje aan het dashboard – doet ons vermoeden dat de heren van Domeinen de auto volledig gestript hebben en op slordige wijze weer in elkaar gegooid. 

Een ding is zeker: de koper van deze auto heeft een verhaal om mee uit te pakken.

1

Picture 1 of 3

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur