Kosmonaut Shkaplerov: “Waarschijnlijk buitenaards leven gevonden”

10.082

Dat moest er ooit eens van komen natuurlijk.

Anton Shkaplerov is een kosmonaut die deels op onze aardkloot en deels op het ruimtestation ISS woont. Volgende maand trekt hij alweer de ruimte in, maar vooraleer hij dat doet wilde hij toch iets kwijt.

Op de wanden van het ruimtestation zijn bacteriën teruggevonden. “Bacteriën die er niet waren tijdens de lancering van de ISS-module”, aldus Shkaplerov. “Dus zijn ze ergens in de ruimte weggevlogen en hebben zich op de buitenkant van de romp bevestigd.”

Thans worden de bacteriën onderzocht door wetenschappers. Zij ontdekten al dat ze kunnen overleven tussen temperaturen van -150 en 150 graden Celsius. En als ze behandeld worden met antibiotica, veranderen ze van vorm om te overleven.

De wetenschappers gaan nog verdere testen doen, maar ze zijn zo goed als zeker: “De bacteriën zijn niet afkomstig van de aarde. En dus moeten ze logischerwijs van een andere planeet komen.”

En waar er bacteriën zijn, daar is de kans bestaande dat er ook nog ander leven is. Dat doet er ons trouwens aan denken: NASA streamt live vanop de ISS. Een tijdje geleden was er plots iets in beeld dat sterk op een UFO geleek, toen de uitzending plots werd onderbroken. Zouden mars- of andere mannetjes de bacteriën zelf gaan droppen zijn, daar op ons aards ruimtestation?

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur