Krijgen we meer zin om te vrijen als we gedronken hebben?

538

In eerste instantie denken we allemaal dat van bil gaan en alcohol perfect samen gaan. Maar wat blijkt? Mannen en vrouwen reageren toch anders op alcohol. Best dus even verder lezen voor je vanavond de kurk uit die fles wijn trekt!

De remmingen vallen voor een stuk weg en mannen en vrouwen doen dingen waar ze in nuchtere toestand nog niet eens aan zouden dùrven denken. Dat kan leuk, maar soms ook minder leuk aflopen.

Wanneer een vrouw een beetje gedronken heeft, krijgt ze een hogere oestradiol- en testosteronspiegel . Deze hormonen zullen de goesting verhogen. Uit onderzoek van de Universiteit van Florence werd duidelijk dat vrouwen die twee glazen drinken vooraleer ze van jetje geven, er meer plezier aan zullen beleven dan dames die niet drinken. De hormonen én de leuke verdovende werking op de hersenen zorgen voor meer plezier tussen de lakens.

Maar het plezier zal dan ook weer verminderen zodra er veel teveel alcohol in het bloed komt. De controle over het lichaam en geest valt weg en met alle mogelijke ongezellige gevolgen van dien.

Wanneer mannen drank op hebben zal de testosteronspiegel in hun lichaam verlagen. Hierdoor is het mogelijk dat ze nog wel willen, maar niet meer kunnen: de erectie en/ of zaadlozing kunnen het namelijk laten afweten. 

Zoals we al schreven is samen alcohol drinken goed voor je relatie. Maar dan wel met mate. 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur