Kunt u net als Gordon Ramsay flitsboetes vermijden?

211

De grofgebekte topkok trapt graag stevig op het gaspedaal van zijn Ferrari, maar de boetes zijn er teveel aan.

Gordon Ramsay rijdt met een Ferrari, al is hij daar niet trots op. Dat verklapte hij namelijk aan The Mirror. “Mensen denken dat ik een Ferrari heb om mee te pronken. Maar dat is niet zo. Ik schaam me ontzettend om er mee naar mijn werk te gaan. Ik schaam me als ik er in rondrijd.”

Waarom hij dan toch voor zo’n bolide koos? Omdat hij, van zodra het minder druk wordt op de baan, graag stevig doorrijdt. Dat is natuurlijk heel erg verboden in Los Angeles: de maximum snelheid bedraagt er 65 mijl per uur. Dat is omgerekend zo’n 105 kilometer per uur.

Ramsay heeft er echter wat op gevonden om toch niet geflitst te worden. “Een kok heeft altijd huishoudfolie in huis”, verklapt hij. Vooraleer hij ‘s nachts met zijn zware voet in de auto stapt, wikkelt hij zijn nummerplaat eerst in huishoudfolie. Op die manier wordt de flits gereflecteerd en de nummerplaat op de foto onleesbaar.

Vooraleer u zelf aan de slag gaat met plasticfolie, eerst even dit. Wij vogelden uit wat u kunt verwachten wanneer oom agent u betrapt met een geplastificeerde nummerplaat en die straffen zijn niet mals.

Wie ‘per abuis’ met een onleesbare nummerplaat rondrijdt – bijvoorbeeld een die te vuil is om ze nog te zien – riskeert een boete van 110 euro. Wie zijn nummerplaat opzettelijk onleesbaar maakt voor flitsers, kan een gevangenisstraf krijgen van vijftien dagen tot drie maand. Daarbovenop komt nog een geldboete van minimum zeshonderd euro en maximum zesduizend euro. Iemand die binnen de drie jaar opnieuw betrapt wordt, mag op een dubbele straf rekenen.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur