Laat je volledig gaan want 11 mei is eet-wat-je-wil-dag

283

Heb jij ook je buik vol van die opgeheven vingertjes telkens je goesting hebt in een vettige hap?

Wel, vandaag kunnen ze vierkantig jouw gluten kussen, want 11 mei is internationale eet-wat-je-wil-dag. Deze heerlijke feestdag is in het leven geroepen door de Amerikaanse acteurs Thomas en Ruth Roy. Het bejaarde koppel staat erom bekend dat ze van de gekste dingen een speciale van maken. Zo hebben ze maar liefst tachtig feestdagen gecreëerd, waaronder vergeef-je-ouders-dag (18 maart), niet-trappen-op-een-bij-dag (10 juli) en kruimel-over-je-toetsenbord-dag (28 augustus).

Maar de eet-wat-je-wil-dag is toch één van hun meest bekende feestdagen. Want geef nu toe, wie geeft nu niet graag een dikke middelvinger aan al die vermoeiende diëten die elke week wel de revue passeren. 

Zelfs erkende voedingsspecialisten geven toe dat het af en toe geen kwaad kan om je eens helemaal uit te leven op gebied van fastfood en andere ongezond snacks, zolang het maar geen gewoonte wordt.

We moeten er zeker geen tekening bij maken hoe best deze dag te vieren? Er zijn maar twee voorwaarden: genieten van elke hap en stoppen met elke calorie te tellen. Smakelijk!

REACTIES