Laat Lorinser eens losgaan op je Mercedes-AMG G63 (foto’s)

3.182

Wel, dan krijg je dit als resultaat.

De Mercedes G-klasse kwam in 1979 op de markt als een militaire terreinwagen. Hij was uiterst betrouwbaar en had uitmuntende terreincapaciteiten.

De G-klasse bestaat nog steeds, en in al die jaren bleeft hij uiterlijk haast onveranderd, waardoor-ie vandaag eigenlijk op een baksteen op wielen lijkt. Binnenin werd hij wel heel wat luxueuzer.

De ultieme G-klasse is de G63. Die is niet alleen bloedsnel, maar ook peperduur. Daardoor is hij het favoriete speeltje van heel wat beroemdheden. Vaak worden hun vierwielers nog eens extra gepimpt.

Lorinser is een professionele Mercedes-pimper, en ze deden nu iets heel leuks met de G63. Qua uiterlijk bleef het zo ongeveer bij een ander setje wielen, een enorme bult op de motorkap en hier en daar nog wat details.

Het leukste ligt echter onder de kap. Ze gaven de al niet slappe G63 115 pk meer (nu 700) en lieten het koppel met 150 Nm toenemen (nu 1.000 Nm).

Hiermee sprint de Lorinser G63 in 4,3 seconden naar de 100 km/u. Een hele prestatie, als je weet dat die een slordige 2,5 ton weegt.

1

Picture 1 of 14

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur