Langste limousine ter wereld had een helipad en bubbelbad (video)

494

Klaag je al als je jouw Toyota Yaris met moeite zijdelings krijgt geparkeerd? Wel, vertrouw ons: het kan nog erger.

 Deze Cadillac Eldorado  is volgens het Guinness World Record Book de langste limousine ter wereld, namelijk dertig meter. De auto is gebouwd door Jay Ohrberg uit Californië. Het startpunt van zijn megaproject was de  Cadillac Eldorade uit de seventies. Aan het einde van de jaren tachtig begon hij met klussen aan deze lange bak.

Ohrberg heeft auto’s ontworpen voor meer dan honderd films en tv-series, zoals Batman Returns, Back to the Future, the Knight Rider en Robocop. Dat waren allemaal experimentele auto’s, maar zijn grootste verwezenlijking was waarschijnlijk de auto die de naam The American Dream draagt. 

Het spreekt vanzelf dat dit gevaarte niet goedgekeurd werd voor het echte verkeer, maar niettemin kon het rijden. Er waren wel telkens twee chauffeurs voor nodig aangezien het vrijwel onmogelijk was het ding te besturen met slechts één paar ogen. 

Voor de passagiers was er luxe genoeg: een helikopterplatform, een waterbed, een jacuzzi met duikplank en zelfs een woonkamer.

Als je wil weten hoe Ohrberg erin slaagde deze limousine te bouwen, op zijn website zie je stap per stap hoe hij te werk ging.

De limo stond al jaren aan tijdje ergens aan de kant te roesten totdat onlangs het Autoseum Automotive Teaching Museum de wagen kocht. The American Dream fungeert momenteel als restauratieproject voor ambitieuze studenten. We zijn benieuwd. Laten we wel hopen dat ze de duikplank deze keer achterwege laten.

REACTIES