Leefden mensen en dinosaurussen dan toch gelijktijdig?

459

Het zou best kunnen dat mensen en dinosaurussen tegelijk op aarde leefden. Een en ander heeft te maken met de meer dan 30.000 Acámbaro-voorwerpen die de Duitser Waldemar Julsrud anno 1944 in Mexico vond.

De kleine figuurtjes, volgens Julsrud duizenden jaren oud, doen onwillekeurig denken aan dinosaurussen. En da’s toch wel bizar. Want hoe wist de mens duizenden jaren geleden hoe een dinosaurus eruit zag? Die kolossen zijn volgens wetenschappers 65 miljoen jaar geleden uitgestorven.

Het onderzoek van Julsrud werd evenwel weggelachen. Tegenstanders vermoedden dat de figuurtjes vervalst werden. Uit Amerikaans onderzoek in 1972 blijkt evenwel dat de figuurtjes helemaal geen vervalsing zijn. En dus denken ‘believers’ dat de mens wel degelijk tegelijk met de dinosaurus geleefd moet hebben.

Eens om de zoveel jaar komt de theorie van Waldemar Julsrud weer boven water. Maar echt veel erkenning heeft die nooit gekregen. Of toch: in het Mexicaanse plaatsje Acámbaro staat al jaren een Waldemar Julsrud-museum waar bezoekers de kleine figuren kunnen bekijken.

U kan ze dus met uw eigen ogen onderzoeken. En de theorie van de Duitser even laten bezinken. Wat wie zegt dat hij gelijk heeft? De mens zou die figuurtjes tenslotte ook gemaakt kunnen hebben na een bezoek van buitenaardse wezens…

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur