Lexus steekt Audi de loef af (foto’s)

4.865

Audi komt volgende week met een nieuwigheidje, maar Lexus is hen iets te snel af.

Audi presenteerde een tijd geleden de conceptauto van de e-tron Sportback en volgende week zullen we het productiemodel te zien krijgen. De e-tron Sportback is een volledig elektrische SUV die de concurrentie moet aangaan met de Tesla Model X. Met zijn totaalvermogen van 503pk versnelt hij van nul naar honderd in 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 210 km/u en met volle batterijen zou je 400 kilometer ver moeten geraken.

De e-tron Sportback krijgt ook heel wat technologische snufjes mee. Zo ging Audi er prat op dat het de eerste productie-auto zou worden met camera’s in de plaats van zijspiegels.

Maak kennis met de nieuwe Lexus ES, die met Digital Outer Mirrors op de markt komt. Jawel: camera’s in de plaats van spiegels. Deze optie zal voorlopig wel enkel in Japan verkrijgbaar zijn.

Voor wie zich afvraagt wat het nut is van camera’s: ze zijn kleiner dan buitenspiegels en zorgen dus voor minder luchtweerstand, wat uiteindelijk weer resulteert in een (iets) gunstiger verbruik.

1

Picture 1 of 5

 

Op beeldmateriaal van de productieversie van de Audi e-tron Sportback is het nog even wachten, maar hier alvast de conceptauto:

1

Picture 1 of 7

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur