Lil Ye Land is de Super Mario Bros van de hiphop (video)

159

Kanye West wordt vaak verweten dat hij lijdt aan een messiascomplex, terwijl de arme man niets anders wilt doen dan de wereld te entertainen met zijn talenten.

Als collega’s iets van hiphop-tycoon Kanye West kunnen leren, is het hoe hij een mysterie rond een nieuw album kan opbouwen. De meest geliefde én gehate van alle Amerikaanse hiphoppers heeft de afgelopen maanden opnieuw op doeltreffende wijze een hype gecreëerd rondom zijn plaat. Dat deed hij door weer aan te tonen dat de wereld zoals steeds alleen rond hem draait. U zou denken dat hij zijn lesje geleerd had toen South Park hem portretteerde als een homoseksuele vis, maar niets is minder waar. Zo slaagde West erin om met zijn controversiële uitspraak dat slavernij een keuze zou zijn toch aandacht te genereren voor zijn nieuwste werk. 

Helaas voor Kanye vallen de recensies van Ye nogal wat tegen (maar wel tenminste verstaanbaar). Hopelijk voor hem brengt zijn eerste videogame meer soelaas. In de retro 2D game Lil Ye Land moet u een bobblehead versie van Kanye al tweetend navigeren door een Yeezy universum van muziek, geld, vrienden, fans en eenhoorns. Dit doet u terwijl het figuurtje moet ontsnappen aan vijanden zoals golddiggers, robocops, geesten en paparazzi. Of hij ook uit  de klauwen van zijn schoonmoeder/schoonvader (schrappen wat niet past) Caitlin Jenner moet ontsnappen, ontdekt u alvast in de demoversie die u gratis kan uittesten.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur