Litecoin-oprichter verkoopt al zijn litecoins

28

En daar heeft hij een zeer goede reden voor.

Litecoin-oprichter Charlie Lee heeft op Reddit meegedeeld dat hij zijn volledige Litecoin-inleg verkocht heeft en deels gedoneerd heeft. Die drastische beslissing maakte hij nadat mensen hem er voortdurend van verdachten om te litecoinprijs te beïnvloeden met eigen tweets.

“Elke keer als ik iets tweet over Litecoin – of dat nu goed of slecht nieuws is – word ik ervan beschuldigd het voor eigen profijt te doen. Sommigen denken zelfs dat ik LTC verkoop om later weer voordeliger in te kopen”, vertelt de voormalige Google- and Coinbase-medewerker.

Om die twijfels weg te nemen, besloot hij om al zijn Litecoins te verkopen. Hij benadrukt overigens dat hij zijn schaapjes al lang op het droge heeft. “Litecoin is op financieel gebied een prachtverhaal geweest voor mij. Dus ik ben niet meer afhankelijk van het verdere verloop van Litecoin. Maar ik stop niet met Litecoin. Ik zal nog steeds al mijn tijd in Litecoin steken. En als Litecoin nog sterker wordt, zal ik daar op andere manieren voor beloond worden dan rechtstreeks door Litecoins te bezitten. Dat lijkt mij de beste oplossing”, aldus Lee.

Litecoin is momenteel de vijfde grootste cryptocurrency met een marktwaarde van 17 miljard dollar.

REACTIES