Maak kennis met de ‘kleinste telefoon ter wereld’

148

Als we de makers mogen geloven is de de Zanco Tiny T1 de kleinste gsm ter wereld. Het toestel is niet veel groter dan een euromunt en weegt slechts dertien gram.

Het is niet de bedoeling dat we onze trouwe smartphone de deur uitgooien voor de Zanco Tiny T1. We moeten het toestelletje zien als een handige backup-telefoon die u makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

In de Zanco Tiny T1 past een nano-simkaart die verbinding maakt met een 2G-netwerk. Daar kunt u niet mee op het internet. Maar u kunt wel telefoneren en sms-berichten versturen en ontvangen. In het geheugen passen driehonderd contacten en vijftig sms-berichten. 

Behalve dat het toestel zeer klein is, heeft het nog een andere – merkwaardige – functie. Er zitten dertien verschillende stemhervormers op. Wilt u losgeld eisen en klinken als een robot, Optimus Prime of Wall-E? Dat kan dus.

Op Kickstarter kun je de makers steunen voor £35, ongeveer 40 euro. Als alles meezit kan je het toestel in mei in je brievenbus verwachten. . Voor meer informatie kun je terecht op de Kickstarter-pagina.

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur