Magnus Walker verkoopt één van zijn unieke pareltjes (foto’s)

1.630

Magnus Walker is een bijzondere kerel met een hart voor Porsche: zijn levensverhaal deden we hier al eens in het kort uit de doeken.

Maar desondanks zijn voorliefde voor de 911, doet hij zo nu en dan eens iets van de hand. Zoals deze Porsche 911 uit 1972, die door niemand minder dan Jay Leno onder handen genomen werd.

De basis is een 911 T uit 1972. Er werd expliciet voor dit model gekozen, omwille van de externe olievuldop. De auto werd volledig gedemonteerd en kreeg onder andere pinkers van een 911 R en de bredere wielkasten van een 91 Turbo. De originele ruiten werden vervangen door exemplaren van plexiglas en de bumpers werden nagemaakt in glasvezel. Binnenin vinden we zitmateriaal van Recaro en een rolkooi.

In de staart steekt een zescilinder boxer uit de 911 SC, die werd uitgeboord tot 3.200cc. Dankzij ook nog andere aanpassingen levert het blok nu zo’n 280pk.

De Porsche is behoorlijk bekend. Hij stond op verschillende covers van automagazines wereldwijd. De auto doet zelfs mee in de games van Need for Speed.

Een bijzondere auto van een bijzonder iemand dus. Allicht hangt er ook een bijzonder prijskaartje aan. Geïnteresseerden kunnen alleen maar op afspraak terecht bij Autosport Designs om de auto te mogen bekijken. De prijs kan ook maar enkel naast de auto besproken worden.

1

Picture 1 of 10

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur