Mannen, dankzij deze gouden tip geeft uw vriendin minder geld uit tijdens het shoppen

388

Mannen en shoppen gaat evengoed samen als een politieker met een zuiver geweten. 

Er bestaat zelfs een Instagram-account Miserable Men met foto’s van mannen die zich dood vervelen terwijl vrouwlief aan het shoppen is. U heeft ze wellicht ook wel eens gespot in het winkelcentrum: armen over elkaar, schouders naar voren en een wanhopige blik op oneindig. Zuchtend kijkend naar het horloge terwijl vrouwen van alles uit de schappen trekken en de tijd van hun leven beleven.

Wilt u het winkelgedrag van uw geliefde onbewust verminderen, schotel haar dan net voor vertrek een lekkere maaltijd voor. De onderzoekers van de Universiteit van Minnesota hebben onderzoek gedaan en ontdekten dat de kooplust mogelijk wordt aangewakkerd door het hormoon ghreline, dat wordt aangemaakt bij honger. Ghreline speelt een grote rol in het beloningscentrum van onze hersenen, waardoor we onszelf belonen met producten indien we opgezadeld zitten met een lege maag.

Uit testen, afgelegd in warenhuizen, bleek dat de hongerige proefkonijnen vierenzestig procent meer geld hadden uitgegeven aan kleding en gebruiksvoorwerpen dan de dames die met een verzadigd gevoel op kledingjacht gingen. 

“Schatje, oké voor jou als we eerst bij de McDonalds, Pizza Hut, KFC en de afhaalchinees stoppen?”

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur