Marathon bestaat uit 42 km lang vreten en zuipen (video)

284

Bent u die marathons beu waar ze enkel met flesjes water aan de kant staan? Dan is Marathon du Médoc misschien iets voor u.

Want hier zijn de bevoorradingsposten voorzien van wijn, champagne, oesters, kaas, steaks en andere vleessoorten, allemaal van de beste kwaliteit. Tijdens de 42 kilometer lopen passeert u langsheen 59 wijngaarden en kastelen, met onderweg 53 orkestjes en een twintigtal bevoorradingsposten. Marathon du Medoc vindt plaats in Bordeaux en voelt meer aan als een wijnproeverij dan een zweetproeverij. Chateau Rothchild, Pychon Lonqueville, Beychevelles,… allemaal lekkere wijntjes die de revue passeren tijdens uw route.

Deelnames zijn beperkt, dit doet de organisatie om de kwaliteit van de race te garanderen en iedereen van optimale service te voorzien. Teveel dronken renners zouden trouwens zorgen voor een beetje teveel chaos. Wilt u meedoen? Begin dan maar alvast te sparen want een geheel reispakket voor deze marathon kost 2.269 euro. Maar dan krijgt u ook wel waar voor uw geld. Het is een geheel verzorgde vijf-dagen trip in het Bordeaux Château Chatron Hotel inclusief ontbijt. Een welkomstdiner, pre-race maaltijd in een vijfhonderd jaar oud landhuis, een galabanket in een ander kasteel en een after-race lunch met nogmaals, zeer verrassend, een wijnproeverij.

De volgende editie gaat door op 8 september. Dus nog even om uw benen en lever te trainen.

 

REACTIES