Mercedes-AMG pakt record af van Alfa Romeo (video)

477

Duitsers: het zijn slechte verliezers.

Toen Lamborghini het record op de Nordschleife pakte als ‘snelste straatlegale auto’, konden ze daar bij Porsche niet bepaald mee lachen. Ze moesten en zouden dat record zo snel mogelijk terug op hun naam hebben. Dat hébben ze nu ook terug, al moesten ze daar wel een heel klein beetje vals voor spelen.

Toen een Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio in een tijd van 7 minuten en 51 seconden over de ring gejaagd werd, kreeg die de titel van ‘snelste SUV’. Porsche probeerde een ronde nog sneller te zijn met de Cayenne Turbo S, maar slaagde daar niet in. Bij Mercedes-AMG zeiden ze toen: ‘Laat de kindjes maar spelen, wij doen niet mee met zulke wedstrijdjes om-ter-snelste’.

Maar stiekem waren ze wel bezig met de ontwikkeling van een Mercedes-AMG GLC 63 S, en die is nu klaar. Even stiekem zijn ze ermee naar de Groene Hel getrokken, om te kijken of ze die Stelvio toch niet konden verslaan. En toen de Benz nog twee seconden sneller bleek te zijn dan de Stelvio ook, hebben ze dat bewijs nu maar ineens gedeeld.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur