Mercedes maakt AMG ‘Light-versie’ in de nieuwe A-klasse (foto’s)

1.436

Voor wie een AMG A45 net iets te hardcore is.

Toen de A-klasse in 1997 op de markt kwam, was die eigenlijk niet om aan te zien. Helemaal anders werd het toen de derde generatie in 2012 op de markt kwam. Die zag er sportief uit en Mercedes trok daarmee een hoop nieuwe, jonge klanten aan – iets dat met de eerste generatie eigenlijk al de bedoeling was. De kers op de taart was de AMG A45: een gloeiend hete hatch.

Inmiddels is er alweer de vierde generatie van de A-klasse, die er ook als sedan komt. Ook nu zal een AMG A45 de strafste versie worden. Maar vooraleer die er komt, stelt Mercedes alvast een AMG Light-versie voor. En zo doen ze het eigenlijk een beetje zoals dat andere Duitse merk, dat vòòr de komst van de nieuwste M5 al met de M550i op de proppen kwam.

Soit, maak kennis met de Mercedes-AMG A35. Onder de kap zit de 2-liter viercilinder die we al kennen uit de A250, maar dat voor deze hot hatch werd opgevoerd tot 306pk en 400Nm. In samenwerking met de DCT-transmissie met zeven verzetten en 4MATIC – zoals vierwielaandrijving bij Mercedes heet – zet dat blok knappe prestaties neer. Een sprint van nul naar honderd duurt 4,7 seconden, de topsnelheid is – uiteraard – begrensd op 250 km/u.

Naast de rijmodi Comfort, Sport en Sport+, is er in de AMG A35 ook Slippery. Om te rijden in glibberige omstandigheden dus. In de Slippery-stand zal de motor minder vermogen afgeven en de versnellingsbak al bij lagere toeren opschakelen.

De prijs komen we allicht te weten op het aankomende Autosalon van Parijs, waar-ie ook officieel zal voorgesteld worden.

1

Picture 1 of 13

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur