Mercedes’ nieuwste sportieveling lekt te vroeg op het web (foto’s)

6.318

Er wordt tegenwoordig nogal wat vroegtijdig gelekt in autoland. Enkele weken geleden hadden we de nieuwe Toyota Supra, gisteren de toekomstige BMW 7-serie en nu een Benz.

De eerste Mercedes A-klasse had eigenlijk veel weg van een hondenhok op wielen. Eigenlijk had die ook een beetje de wegligging van een hondenhok. Enkele Zweedse journalisten deden er een uitwijktest mee, en de A-klasse belandde op zijn kant. Het woord ‘elandtest’ was geboren.

Tegenwoordig zet Mercedes-Benz met de A-klasse in op een jonger publiek, en dat is aan het design goed te zien. Ook de nieuwste generatie heeft een haarscherp getekende koets.

Die was tot nu toe enkel verkrijgbaar als hatchback en sedan. Er zit echter ook nog een CLA aan te komen: een sedan met een lagere daklijn, oftewel wat ze tegenwoordig ‘vierdeurs coupé’ noemen.

Het was de bedoeling dat die nog een dagje ‘geheim’ zouden blijven, maar één of andere overijverige creatuur slaagde erin de foto’s nu al online te zwieren. Per ongeluk natuurlijk, maar inmiddels kunnen we wel de snoet van de nieuwe ster aanschouwen.

De ‘gewone’ sedan en de CLA lijken sterk op elkaar, maar de CLA is vooral te herkennen aan de twee langwerpige heuvels op de motorkap, die ons doen terugdenken aan de eerste generatie van de SLK.

1

Picture 1 of 4

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur