Mercedes trekt doek van nieuwste AMG-banaan (foto’s)

2.700

Gas op die lolly, gaan met dat stuk fruit!

Mercedes kwam onlangs al op de proppen met de nieuwe AMG A35, en dus was het logisch dat we na de hatchback ook de vierdeurs-coupé ervan zouden krijgen. Nu vinden we ‘m bijlange niet lelijk, maar de gebogen taillelijn – in de plaats van oplopende, zoals dat bij de meeste auto’s het geval is – doet-ie ons in deze kleur een beetje aan een banaan denken.

Over die kleur gesproken: die heet Sonnengelb en is vooralsnog enkel te verkrijgen op AMG modellen en dus niet op spaardiesels met AMG-pack. Stoere bumpers en dikke uitlaten accentueren het hitsige karakter van de auto. Standaard bolt-ie op 18” lichtmetaal, deze op de foto’s heeft – optionele – velgen die een maatje groter zijn.

In het interieur vinden we vooral veel sfeerverlichting, en stoelen die met lederlook ARTICO zijn overtrokken. Dat ruikt natuurlijk niet naar echt leder, maar is volgens Mercedes wel slijtvaster dan zo’n vel van de koe.

Nog wat cijfers dan, want daar is het om een auto als de CLA 35 uiteindelijk om te doen. Dwars tussen de voorwielen ligt een tweeliter vierpitter, die 306 paarden naar alle vier de wielen stuurt via een zeventraps automaat. Een sprintje naar 100 km/u duurt 4,9 seconden, de topsnelheid is – zoals je allicht wel verwachtte – begrensd op 250 km/u.

De auto valt voor het eerst ‘in het echt’ te beschouwen op de New York International Auto Show op 16 april, vanaf eind deze maand kan je een exemplaar bestellen bij de dealer. Eerste leveringen worden zo’n drie maanden later verwacht.

1

Picture 1 of 20

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur