Met deze kleuren en merken wordt het meest gebotst

430

Vooraleer de onderzoekers aan het onderzoek begonnen, waren ze ervan overtuigd dat dames en heren met rode BMW’s en dito Alfa’s de grootste brokkenmakers waren, maar het uiteindelijke resultaat is op zijn minst gezegd nogal eigenaardig.

Het Verbond van Verzekeringen keek in opdracht van de Nederlandse krant Telegraaf eerst naar hoeveel auto’s in iedere kleur en van elk merk in het land rondreden, en vervolgens bekeken ze per kleur het aantal schadegevallen van het afgelopen jaar. Tot slot bekwamen ze zo percentages van schadegevallen per kleur en per automerk.

Bestuurders – en vooral bestuursters, denken we dan – van roze auto’s zijn met 2,35 procent het vaakst betrokken in een ongeval. Tweede is de bruine wagen (2,28 procent), op drie staat de crèmekleurige met 2,19 procent. Grijze auto’s rijden er bij onze noorderburen het meest rond, waarvan er ‘slechts’ exact 2 procent schade had in het voorbije jaar.

Onder de merken Chevrolet (2,52 procent), Suzuki (2,39 procent) en Mercedes (2,26 procent) bevinden zich de grootste brokkenmakers.

Met de kleuren groen (1,60 procent), geel (1,77 procent) en oranje 1,83 procent) rijden de voorzichtigste chauffeurs. Zij verplaatsen zich voornamelijk met auto’s van de merken Mini (1,56 procent), Skoda (1,70 procent) en Hyundai (1,80 procent).

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur