Monopoly krijgt een eigen Stranger Things-versie (foto)

85

De Netflix-serie Stranger Things 3 werd in de eerste vier dagen van haar release door meer dan veertig miljoen huishoudens in de Verenigde Staten bekeken.  Dat is meer dan tien procent van de hele Amerikaanse bevolking.

Het fabeltje dat alleen twintigers en dertigers bingewatchen is daarmee ook voorgoed van de baan. De serie spreekt voornamelijk mannen en vrouwen aan die hun jeugd beleefd hebben tijdens de jaren 80. Dankzij de serie heeft trouwens muziek uit de jaren 80 een kleine heropleving. Klassiekers als Toto’s Africa ,Should I Stay or Should I Go van The Clash en Never Ending Story van Limahl beleven een tweede jeugd dankzij de kijkers, die de nummers downloaden.

Maar ook speelgoedfabrikanten spelen handig in op de hype. Zo komt Hasbro binnenkort op de proppen met een Monopoly-versie speciaal gemaakt voor de fans. Het speelbord heeft in het midden een grote afbeelding van de belangrijkste personages. De pionnen  verwijzen naar items uit Stranger Things, zoals een walkie-talkie, een cassettebandje en de hoed van sheriff Hopper. De straten waar de huizen en hotels komen te staan, zijn vervangen door schuilplaatsen en ook de kaarten zijn anders.

Maar ook de alternatieve realiteit Upside Down komt terug voor in het spel. Door het trekken van de goede of verkeerde kaart kan het spel plots op zijn kop te komen staan en is niets meer wat het lijkt.

Je kan het spel hier al bestellen voor een kleine 45 euro.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur