NASA wil uitwerpselen van Buzz Aldrin op de maan terughalen

398

Neil Armstrong en Buzz Aldrin lieten heel wat achter op het maanoppervlak na hun bezoekje in 1969.

Neil Armstrong en compagnon Buzz Aldrin huppelden niet alleen wat rond op de trouwe trawant van onze planeet, maar voerden ook wat maanwerkzaamheden uit tijdens hun verblijf vijftig jaar geleden. Niet alleen namen ze behoorlijk veel dingen mee terug naar de aarde, zoals 21,32 kilo stenen, maar ze lieten ook heel wat achter op het maanoppervlak. Een gedenkplaat, bijvoorbeeld, en de nationale vlag van de Verenigde Staten.

Wetenschapsjournalist Brian Resnick schrijft dat Armstrong en Aldrin ook zakjes vol met microben achterlieten. En dat in de vorm van menselijke ontlasting, braaksel en etensresten. Sommige wetenschappers zouden het nu nuttig vinden om Aldrins uitwerpselen aan onderzoek te onderwerpen, om na te gaan hoe de bacteriën het er de laatste 50 jaar vanaf hebben gebracht in de barre omstandigheden op de maan.

NASA kondigde eerder al aan dat ze over een vijftal jaar opnieuw mensen naar de maan wensen te sturen. Moderne ruimteschepen zijn voorzien van iets meer, wel, ruimte dan die in 1969, waardoor astronauten ook objecten achtergelaten tijdens de Apollo 11-missie op hun terugtocht zouden kunnen vervoeren.

Aldrin, de ondertussen 89-jarige man die een halve eeuw geleden als tweede op de maan rondwaarde, blijkt nog steeds mee te zijn met de nieuwste technologieën op zijn thuisplaneet en tweette het volgende:

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur