Navigeren, audio regelen én foto’s maken vanop uw helm? Dat kan!

599

Als motorrijder wil u liefst niet te veel naar een scherm staren dat ergens op de moto gemonteerd is. Maar dan is de Nuviz een mooi alternatief. Monteren op uw helm, en hoppa, nooit meer naar beneden kijken.

Met de Nuviz op de helm verschijnt er in de rechterbenedenhoek een kleine projectie met daarop de huidige snelheid en de navigatie, aangestuurd door de app op uw smartphone. Met een kleine controller op het stuur kunt u die dingen aan- of uitzetten. 

Maar u kunt ook door een playlist scrollen, een muziekje kiezen of een telefoongesprek starten. De Nuviz kan via bluetooth synchroniseren met helmen met ingebouwde headsets. Of u kan de meegeleverde headset aansluiten.

Een laatste functie van de Nuviz is de camera. Met de controller aan het stuur kunt u die laten filmen of foto’s maken. In het kleine geprojecteerde scherm ziet u wat u juist op de gevoelige plaat vastlegt.

De kwaliteit is niet fantastisch. De 8 megapixelcamera schiet dan wel in 1080p, het resultaat is wat vergelijkbaar met wat u met een iPhone 4S – of een andere smartphone uit die periode – krijgt.

Een stevige upgrade voor een motorrit is het dus wel, tenzij het gewicht van het apparaat u afschrikt. Want 250 gram aan één kant van de helm is – zeker bij lichtgewichthelmen – niet niets.

De Nuviz is te koop voor zo’n 700 euro.

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur