Neus van nieuwe BMW 7-serie ziet er nogal eigenaardig uit (foto’s)

12.856

Eigenlijk is het nog wat te vroeg om deze al aan de wereld voor te stellen, maar een deugniet trok het doek er – letterlijk – al af.

Om met Mercedes-Benz te kunnen concurreren, bracht BMW in 1968 de 2500 en 2800 op de markt. Twee verschillende motoruitvoeringen van een grote sedan, die iets luxueuzer en een tikkeltje minder sportief in de markt gezet werd dan wat de mensen toen van het merk gewend waren. Het model werd een redelijk succes en in 1977 wisselde de 7-serie deze ‘E3’, zoals de interne benaming luidde, af.

De zesde en huidige generatie van de 7-serie is alweer van 2015 op de markt en dat is tegenwoordig een eeuwigheid in autoland.

We wisten al dat BMW werkte aan een opvolger. De limousine werd immers al meermaals in camouflage-trim gespot. Die camouflage dient natuurlijk om de looks nog niet prijs te geven tijdens testritten, maar we kregen toch al enigszins een beeld van hoe de auto er zou gaan uitzien.

We hadden daarom al zo’n vermoeden dat de grille van de nieuwe zeven een tikkeltje groter zou worden. Dat is meteen ook de trend bij nieuwe BMW’s: zo heeft ook de X7 knoerten van nieren.

En nu lekte onderstaande foto op het internet: de neus van de nieuwe 7-serie stiekem onthuld. En daarop zien we dat de grille wel heel prominent aanwezig is. De slanke koplampen doen die nog groter lijken, waardoor BMW’s limousine er nogal eigenaardig uitziet.

Voor de volledigheid hebben we onder alle generaties van de 7-serie nog eens op een rijtje gezet.

1

Picture 1 of 8

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur