Nieuwe iPhone-update zorgt voor langere levensduur batterij

957

Heel wat mensen hebben het al mogen ondervinden: de batterij van een iPhone is vaak na twee jaar al om zeep. Een nieuwe update moet een vroegtijdig overleden batterij voorkomen.

Bij de meeste elektrische auto’s is het zo, dat de batterij tot 80 procent sneller geladen wordt dan de laatste 20 procent. Daar is een goede reden voor: full speed tot 100 procent laden is erg slecht voor de levensduur van de batterij.

Veel mensen hebben de gewoonte om hun smartphone ‘s avonds voor het slapengaan in het stopcontact te steken, om ‘m er ‘s morgens weer uit te trekken. Dat is bijzonder slecht voor de batterij.

Met de aankomende iOS 13-update, zal Apple de optionele functie ‘Optimized Battery Charging’ toevoegen. Die zal in staat zijn om je laadgewoonten te herkennen, en zich aan te passen. Steek je je telefoon bijvoorbeeld steeds om 23u in het stopcontact om ‘m er om 7u ‘s morgens weer uit te trekken, dan zal je iPhone met deze functie tot 80 procent op normale snelheid laden, om vervolgens tot 7u te gaan ‘druppelladen’.

Dat betekent aan de andere kant wel dat, wanneer je ‘m per uitzondering eens al om pakweg 5u ‘s morgens van het snoer haalt, hij niet volledig vol zal zijn. Maar de functie zal wel de levensduur van je batterij aanzienlijk moeten verbeteren.

De update zal beschikbaar zijn vanaf september. De iPhone’s die kunnen geüpdate worden naar iOS 13, zijn: XS, XS Max, XR, X, 8, 8 Plus, 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus en SE.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur